5 серпня Президент України Віктор Ющенко перебував з робочою поїздкою у Рахівському районі

Зокрема, він ознайомився з ліквідацією паводків в селищах Ясіня та Богдан, які постраждали від водної стихії. На території Ясінянської селищної ради 26 липня було зруйновано 11 будинків, а 9 потребують капітального ремонту. Глава держави взяв участь у закладанні фундаменту нового будинку для сім’ї Василини Лофердюк. Стару оселю цієї багатодітної родини стихія знищила повністю. У фундамент нової оселі, з якої розпочалася відбудова зруйнованих у селі будинків, Віктор Ющенко заклав символічну капсулу і побажав родині, щоб ця оселя стала для неї надійним і затишним прихистком на все життя. Після освячення місця будівництва Президент України спілкувався з мешканцями селища, ознайомився з ходом реконструкції зруйнованої автодороги та берегоукріплення на річці Чорна Тиса. В селі Богдан він ознайомився з ходом відновлюваних робіт на зруйнованих об’єктах, поспілкувався з мешканцями села, які потерпіли внаслідок стихійного лиха, та журналістами. В інтерв’ю представникам ЗМІ Глава держави позитивно оцінив роботу місцевої влади. “У цілому місцева влада, органи місцевого самоврядування показали багато добрих прикладів своєї мобільності, ефективності і заслуговують на високу оцінку”, – зазначив Віктор Ющенко. Однак, на його думку, були поодинокі випадки, де реакція місцевих керівників могла би бути ефективнішою. Він наголосив на необхідності впровадження і стабільного фінансування программ протипаводкового захисту, спорудження нових дамб, водозахисних конструкцій, будівництво мостів та розбудови дорожньо-транспортної інфраструктури, застосування протизсувних заходів, розробки ефективної системи лісозбереження та лісовідновлення.

У поїздці Президента України Віктора Ющенка супроводжували голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші, міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, міністр охорони здоров’я Василь Князевич, народні депутати Ігор Кріль та Василь Петьовка.

Після завершення робочої поїздки Президента України Віктора Ющенка у Закарпатську область голова облдержадміністрації Олег Гаваші провів нараду з керівниками Рахівської райдержадміністрації, головами сільських та селищних рад району, окремих управлінь облдержадміністрації, які були задіяні в ліквідації наслідків паводку. У нараді взяв участь начальник Закарпатського облводгоспу Володимир Чіпак.

231 переглядів