Отримано гуманітарну допомогу від Угорського Уряду

З метою подолання наслідків паводку, який відбувся в період з 23 по 27 липня 2008 року, виконання протипаводкових заходів на українсько-угорському держкордоні та відповідно до статті 9 Угоди між Урядом України та Урядом Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах, підписаної в м. Будапешт 11 листопада 1997 року, Уряд Угорської Республіки надав Україні гуманітарну допомогу розміром 100 млн. форинтів (мішки, насоси, плівка ПХВ, освітлювальні факели та установка, копрова установка). Також у складі допомоги, одержувачем якої є Закарпатський облводгосп, надано позашляховик Ford Rangers, який буде переобладнано у машину спеціального призначення з метою забезпечення експлуатації і обслуговування автоматизованих станцій та ретрансляторів спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС “Тиса” у важкодоступних гірських місцях області.

2 серпня на КПП “Тиса” відбулася передача гуманітарної допомоги, яка того ж дня була розвантажена в с. Велика Добронь мехзагоном Ужгородського міжрайонного управління водного господарства.

Наразі триває розмитнення, розподіл допомоги і буде здійснено передачу її для використання міжрайонним управлінням водного господарства. Частина допомоги буде передана водогосподарським організаціям України – Львівський облводгосп, Івано-Франківський облводгосп, Дністровсько-Прутське Басейнове управління, та Головному управлінню МНС України у Закарпатській області.

222 переглядів