БМУВГ: Пропуск паводку
Після проходження інтенсивних опадів 22-23 липня 2008 р по області, особливо в гірській частині, сформувався значний стік, який відразу викликав загрозу повені

БМУВГ: Пропуск паводку

Після проходження інтенсивних опадів 22-23 липня 2008 р по області, особливо в гірській частині, сформувався значний стік, який відразу викликав загрозу повені.

Перевірив паводок на готовність до невідкладних дій у складних ситуаціях і працівників Берегівського МУВГ. Починаючи з 25 липня працівники управління проводили огляд найбільш небезпечних ділянок по р.Боржава і р.Тиса.

В процесі огляду було виявлено фільтрацію водовипуску на каналі Кодач (зі сторони лівобережної дамби р.Боржава с.Вари). Відразу було вжито ряд невідкладних заходів по зупиненню фільтрації, зокрема було задіяно машини і механізми для тампонажу водовипуску.

Декілька днів вода трималася на максимальному рівні в р.Боржава с.Н.Ремета (відмітка 463 см) вийшла на заплаву і стримувалася дамбами.

В понеділок 28 липня 2008 р , максимальні рівні сформувались в р.Боржава (на греблі відмітка сягала 520см , а у с.Вари 794см ).

У с.Вари працювала районна комісія з питань ТЕБ і НС, були задіяні служби по координації роботи місцевих рад і населення , проводились невідкладні заходи щодо забезпечення безаварійного пропуску паводку.

З метою запобігання фільтрації 3 водовипусків на лівобережній дамбі р.Боржава було здійснено їх тампонаж мішками з піском. Цілодобово проводилось спостереження за рівнями води на рейках і оперативно передавалось в диспетчерську службу. Всі насосні станції Берегівського МУВГ працювали по відкачці місцевого поверхневого стоку.

29 липня 2008 р. паводкова хвиля перейшла на територію Угорщини.

Завдяки вжитими оперативними заходами вдалося уникнути надзвичайних ситуацій і безаварійно пропустити паводок.

Світлана Козлюк

220 переглядів