У Тячеві місцеві мешканці зливають каналізацію в Голубий Дунай

Наразі у місті проводяться роботи з регулювання потічка Голубий Дунай (перша черга). Проект фінансує Тячівська міська рада. Виконавцем робіт є Тячівське МУВГ.

Як повідомив начальник управління Сергій Стойка, на першому етапі передбачено прочистити всі наземні ділянки потічка, за винятком ділянки від міськради до податкової. Наразі виконано понад 70 відсотків робіт першої черги, і навесні наступного року водники планують завершити роботи.

«У процесі роботи стикаємося з тим, що роками цей канал експлуатувався не за призначенням. Наслідком цього є виведені в Голубий Дунай каналізації. Сталося так, що ділянку на вулиці Мазепи, де проводилася розчистка, ми вимостили каменем, а через два дні були змушені його вибивати і прочищати труби, якими люди зливають каналізації не тільки з тієї, а й через дві-три вулиці», – каже Сергій Стойка.

Перелік будинків, чиї власники зливають каналізації у потічок, Тячівське МУВГ подало в листі на адресу Тячівської міської ради разом з проханням вплинути на домовласників.
«Під час проведення обстеження об’єкта «Регулювання потічка Голубий Дунай в м.Тячів» на предмет дотримання водного законодавства України було виявлено, що домовласниками за адресою: вул.Шевченка, 18; вул.Армійська, 39 та 49; вул.Гетьмана Мазепи, 29, 31, 33 проводиться скид каналізаційних вод безпосередньо до потічка. Це негативно впливає на екологічний стан навколишнього природного середовища та на належне продовження будівельних робіт», – йдеться у зверненні, копія якого є в розпорядженні редакції.

Джерело інформації:  Tyachiv.com.ua – інформаційно-аналітичний сайт про Тячів та Тячівщину.

384 переглядів