Семінар-тренінг з імплементації Водної Рамкової та Паводкової Директив ЄС

27-28 вересня відбувся четвертий семінар-тренінг з імплементації Водної Рамкової та Паводкової Директив ЄС – для північного регіону країни, організований в рамках проекту ЄС «Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища» (APENA) для в м. Чернігів.

Участь в ньому взяли представники п’яти областей – Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської та  Черкаської – працівники Басейнових управлінь водних ресурсів та облводресурсів, Української гідрометеорологічної служби та представники Міністерства екології та природних ресурсів, Державного агентства водних ресурсів України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Української гідрометеорологічної служби та дослідних інститутів, викладачі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, закордонні і національні експерти проекту.

Учасники семінару отримали інформацію щодо проекту APENA (Олексій Ярошевич), положень водних директив ЄС з Угоди про асоціацію Україна-ЄС (Елеонора Барткова), пропозицій до змін Водного кодексу України (Михайло Хорєв), прогресу з реалізації урядових Планів імплементації ВРД та Паводкової Директиви (Сергій Вихрист), попередньої оцінки ризиків затоплення – положення (Констянтин Тітов), досвід країн ЄС (Елеонора Барткова), досвід конкретних країн Дунайського басейну (Світлана Ребрик).

Корисними стали завдання тренувальних сесій, що їх підготували експерти проекту: визначення меж районів річкових басейнів (Василь Гребінь); ідентифікація (виділення) та типологія поверхневих водних тіл (Олексій Ярошевич); визначення істотно змінених та штучних водних тіл (Оксана Коноваленко); попередня оцінка ризику паводків (Констянтин Тітов).

За повідомленням організаторів, всі презентаційні матеріали можна переглянути на сайті проекту: www.env-approx.org/index.php/ua/

 

479 переглядів