Нарада -семінар у “Полтававодгоспі”

24-25 червня 2008 року начальник відділу протипаводкового захисту Мирочник Т.Н. приймала участь у проведеному Держводгоспом України на базі Полтавського облводгоспу нараді-семінарі “Про забезпечення роботи Функціональної відомчої системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру на водогосподарських системах, захисних спорудах, водосховищах на всіх рівнях”.

24 червня в рамках семінару спеціалістами “Полтававодгоспу” проведено ознайомлення з об’єктами водогосподарського комплексу :

1) руслові водосховища, водорегулюючі споруди (шлюз-регулятор), комплекс споруд по захисту ГТС та територій від шкідливої дії вод р.Ворскла в с.Нижні Млини та с.Вакуленці Полтавського району;

2) кріплення берега р.Ворскла в с. Петрівка Полтавського району;

3) руслове водосховище, водорегулююча споруда (шлюз-регулятор), мала ГЕС на р.Ворскла в с. Міські Млини Полтавського району.

В цей день учасники семінару відвідали та ознайомились з роботою, технікою та засобами пожежегасіння на газо-нафто-конденсатних свердловинах, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій нафтогазового комплексу, водних об’єктах, ліквідація наслідків підтоплення населених пунктів і територій.

25 червня відбулось пленарне засідання, де учасники семінару заслухали доповіді керівника Кризового Центру, заступника Голови Держводгоспу Бабича Миколи Яковича, заступника Голови Полтавської облдержадміністрації Андрієнко Володимира Васильовича, начальника Полтавського облводгоспу Фомичова Володимира Опанасовича, начальника Управління водних ресурсів Держводгоспу Уралова Олексія Валерійовича та начальника відділу техногенно-екологічної безпеки на водних об’єктах Хорева Михайло Юрійовича та завідуючої кафедрою водно-екологічних проблем ДІУЕВР Закорчевної Наталії Борисівни.

В ході наступних виступів та презентацій учасники наради-семінару обмінялись досвідом щодо роботи у Єдиній та Функціональній відомчій системі запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

Представник Закарпатського облводгоспу Мирочник Т.Н ознайомила учасників семінару з презентаціями на теми – досвід Закарпатського облводгоспу в інтегрованому управлінні водними ресурсами басейну р.Тиса і про роботу диспетчерсько-аналітичного центру Закарпатського облводгоспу в період пропуску паводків. Надала також кожному методичні матеріали на електронних та паперових носіях, що включали ознайомлення з роботою Закарпатського облводгоспу, АІВС “ТИСА”, розвитком ГІС систем, роботою у міжнародних проектах.

197 переглядів