Участь в семінарі по середньостроковому прогнозуванню та попередженню паводків

19-20 червня в угорському місті Мошонмодьоровар в рамках проектів “Покращення системи управління паводками” – MOSES і PREVIEW відбувся семінар по середньостроковому прогнозуванню та попередженню паводків, в якому взяли участь спеціалісти Закарпатського облводгоспу та Закарпатського центру з гідрометеорології.

На семінарі були представлені нові технології в гідрологічному прогнозуванні.

Учасників семінару ознайомили з європейською системою попередження паводків EFAS (European Flood Alert System), що була створена на замовлення Європейської Комісії. Дана система охоплює всі країни Євросоюзу, а також декілька інших країн.

Перевагами цієї системи для країн Європейського Союзу є: можливість огляду паводкової ситуації по всій Європі; можливість порівняння результатів прогнозів; гармонізація обміну гідрологічними даними в Європі.

Перевагами системи для Національних гідрометеорологічних центрів можуть бути: додаткова інформація про можливі паводкові ситуації, що базується на різних метеопрогнозах з тривалістю більше трьох днів; покращення обміну гідропрогностичними даними між учасниками.

Доступ до системи, реалізований у формі ВЕБ-інтерфейсу, і під кінець семінару були проведені практичні заняття, де у всіх учасників була можливість оцінити її роботу.

Організатори семінару запропонували українській стороні теж приєднатися до системи EFAS та користуватися перевагами даного проекту.

1 412 переглядів