29 червня 2008 року чекаємо Вас на святі Дня Дунаю у “Географічному центрі Європи” у селі Ділове Рахівського району.

Святкування Дня Дунаю в Закарпатській області, Україна

29 червня у 14 країнах басейну Дунаю, включаючи Україну, відзначається День Дунаю. Це спільний пан-європейський захід, спрямований на інформування і підвищення екологічної культури громадян по відношенню до річок (www.danubeday.org).

Захід проводиться під егідою Міжнародної комісії із захисту р. Дунай (ICPDR). Це міжнародна організація, яка об’єднує країни басейну Дунаю та Європейську Комісію у спільній меті – досягнення доброго екологічного стану басейну Дунаю. Таким чином, це не лише екологічний фестиваль, але можливість приєднатися до інших країн басейну Дунаю у спільному прагненні до чистих річок.

Цього року в Україні в басейні Тиси (як притоки Дунаю) також заплановано проведення Дня Дунаю. Він буде проводитися у “Географічному центрі Європи” в с. Ділове Рахівського району. В першу чергу цей захід орієнтований на учнів шкіл. Програма свята включатиме в себе конкурс дитячих виробів “Тиса – молодша сестра Дунаю”, який є частиною загальнодунайського конкурсу “Митці Дунаю”, конкурс пісні про річки Тиса та Дунай, презентація результатів акції “Екологічна дія” (практичні дії школярів з впорядкування прибережної смуги), вікторини тощо.

Свято розпочнеться об 11:00 у неділю 29 червня 2008 р. у “Географічному центрі Європи”. На святі будуть присутні гості з Австрії (представники Міжнародної комісії з охорони р. Дунай), представники дружніх річкових басейнів з Нідерландів та Білорусі, державних обласних і місцевих органів влади. Окремо слід зазначити участь української діаспори, що проживає на території Румунії у цьому святі.

Свято організовується за підтримки Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Закарпатського облводгоспу Держводгоспу України та Закарпатського відділення Всеукраїнської екологічної ліги. Інформаційну підтримку надає канал “Тиса 1”.

Чекаємо Вас на спільному святі у “Географічному центрі Європи”.

215 переглядів