12 червня 2008 року відбувся семінар з визначення зон ризику і зон затоплення р. Уж, на якому виконавці – представники ВАТ “Укрводпроект” презентували учасникам попередні результати своєї роботи.

Проект Програми INTERREG III В САDSES / ТАСІS “Покращення системи управління паводками” MOSES , який реалізовується Закарпатським облводгоспом, передбачає роботу з розробки карт зон затоплення і ризику в басейні річки Уж Закарпатської області.

Мова йде про ділянку річки Уж від плотини на р. Уж в с. Кам’яниця до державного кордону зі Словаччиною.

12 червня 2008 року відбувся семінар з визначення зон ризику і зон затоплення р. Уж, на якому виконавці – представники ВАТ “Укрводпроект” презентували учасникам попередні результати своєї роботи.

Головний інженер проекту Єрлінєков Сергій представив учасникам семінару результати гідрологічних та гідравлічних розрахунків проектних робіт та карту з нанесеними на ній зонами затоплення для паводків 1% і 10% забезпеченості , змодельовані гідрографи розвитку можливої повені, дав технічні пояснення. При розробці були використані гідродинамічна модель MIKE 11 і електронна карта масштабу 1:10 000 даної ділянки.

Як показали попередні результати, надзвичайно важливу роль при проведенні розрахунків має наявність даних високої точності. Крім того, важливою і необхідною є тісна співпраця розробників з спеціалістами різних відомств, це і органів місцевого самоврядування, професійних організацій, експертів і населення.

Учасниками семінару було надано зауваження щодо подальшої роботи з уточнення даних, визначено умови співпраці для поліпшення ефективності результатів роботи.

Підсумком роботи стане карта басейну р. Уж на проектованій ділянці з нанесеними на ній зонами затоплення в розрізі варіантів, а також пояснювальна записка, яка буде включати розрахунки, криву вільної поверхні та рекомендації по використанню земель, що потрапляють в зони затоплення.

Участь у семінарі взяли: партнери проекту ДП “Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів Закарпатської області”, Закарпатський обласний центр з гідрометеорології; представники Закарпатського облводгоспу, Ужгородського МУВГ, ВАТ “Укрводпроект”, голови сільських рад сіл Кам’яниця, Невицьке, мас-медіа.

823 переглядів