Проведення зустрічі української та угорської робочих груп з протипаводкового захисту

9-10 червня 2008 року на українській території відбулась планова зустріч керівників та експертів робочих груп з протипаводкового захисту в межах виконання Міжурядової Українсько-Угорської Угоди з питань водного господарства на прикордонних водах та у відповідності до Робочої Програми українсько-угорського співробітництва на прикордонних водах на 2008 рік.

Українську делегацію на зустрічі очолював керівник робочої групи – головний інженер Закарпатського облводгоспу Олег Кисіль, угорську делегацію – керівник робочої групи Дойко Іштван.

Сторони здійснили огляд гідротехнічних споруд та автоматизованих гідрометеорологічних станцій, розташованих в басейні р.Уж і р. Латориця. Приємно було почути, що угорські колеги зацікавлені басейнами й інших річок, а не тільки басейном Верхньої Тиси.

Українська сторона ознайомила угорську сторону з розвитком мережі моніторингу паводків в басейнах р. Уж і Латориця, ходом реалізації міжнародних проектів.

За результатами огляду Сторони констатували, що стан протипаводкових гідротехнічних споруд та автоматизованих станцій є задовільним.

Важливим питанням порядку денного зустрічі було обговорення та визначення термінів виконання завдань, які випливають з доручень Протоколу XIV наради Уповноважених Урядів України і Угорської Республіки.

В результаті зустрічі керівники робочих груп двох країн підписали відповідний протокол.

225 переглядів