Відбулась планова зустріч заступників Уповноважених Урядів України і Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах

Протягом 29 – 30 серпня в м. Ужгород відбулась чергова зустріч заступників Уповноважених Урядів України і Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах. Українську делегацію на зустрічі очолював заступник Уповноваженого Уряду України, начальник БУВР Тиси Чіпак Володимир, угорську делегацію – заступник Уповноваженого Уряду Угорщини, директор Верхнє-Тисайської Дирекції водного господарства Боднар Гашпар.

Основною метою зустрічі була підготовка проекту протоколу XХ наради Уповноважених Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах, яка відбудеться в період 5-8 вересня 2016 року на угорській території. При цьому піднімались питання виконання завдань визначених на попередній нараді Уповноважених Урядів Сторін. Заступники Уповноважених констатували, що з часу проведення їх останньої зустрічі регулярно та згідно плану проводились огляди технічного стану протипаводкових споруд та об’єктів захисту від внутрішніх вод, відбори проб і оцінки якості прикордонних вод, а також діяльність у галузі гідрометеорології і водних ресурсів.

Окремими питаннями порядку денного були визначені стан реалізації спільної українсько-угорської протипаводкової програми розвитку, поводження з твердими побутовими відходами в басейні Верхньої Тиси та можливості реалізації першочергових завдань в рамках нових спільних проектів програм міжнародної технічної допомоги  та інших джерел.

 

405 переглядів