Співпраця з органами місцевого самоврядування

10 червня 2008 року начальник Закарпатського облводгоспу Володимир Чіпак та спеціалісти облводгоспу на прохання депутатів взяли участь у роботі сесії сільської ради села Чорний Потік Іршавського району. Окремим питанням на сесії було розглянуто техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) “Протипаводкова акумулююча ємність на р. Іршава поблизу с. Загаття”, розробленого проектним інститутом ВАТ “Укрводпроект” в рамках реалізації проекту INTERREG IIIA/ТАСІС “Розробка українсько-угорських комплексних планів протипаводкового захисту, розвитку водного господарства та оновлення заплавних територій в регіоні Берег і басейні р.Боржава”.

В.Чіпак детально ознайомив депутатів сільської ради, актив села, представників Іршавської районної ради з проектними рішеннями техніко-економічного обґрунтування, відповів на запитання депутатів, голови сільської ради.

Оскільки більшість земель, які потрапляють в зону розташування ємності, належать селу Чорний Потік, то громада села виявила неабияку зацікавленість до цього питання і висловила побажання змінити назву проекту “Протипаводкова акумулююча ємність на р. Іршава між селами Загаття і Чорний Потік”.

В результаті обговорення було одноголосно прийнято рішення щодо погодження на подальше проектування цього об’єкту.

Наразі облводгосп отримав також рішення Іршавської районної ради щодо погодження ТЕО “Протипаводкова акумулююча ємність на р. Іршава поблизу с. Загаття” і згоди на проведення подальших етапів проектування по варіанту № 2 з врахуванням міні ГЕС і ТЕО водопостачання та водовідведення.

Також прийнято рішення про тимчасове призупинення розпаювання земель, що входять в зону проектування ємності.

874 переглядів