Розпочато виконання робіт з капітального ремонту підпірної стінки в с.Родникова Гута Свалявського району

Мукачівським МУВГ в кінці липня укладено договір з Родниківською сільською радою на виконання будівельних робіт на об’єкті: «Капітальний ремонт підпірної стінки в с.Родникова Гута (біля дворогосподарства № 88) Свалявського району» на суму 159,997 тис.грн. Виконання робіт розпочато після виготовлення проектно-кошторисної документації та експертизи проекту.

Необхідність виконання першочергових робіт по даному об’єкту виникла після проходження швидкоплинного проливного дощу у верхів’ї ріки. 09.04.2016 р. відбулось різке підняття рівня води в руслі р.В.Пінія орієнтовно на 3-4,2 м. Річка протікає вздовж с..Родникова Гута, при чому вздовж правого берега проходить існуюча автомобільна дорога, а заїзди  до дворогосподарств, що знаходяться на лівому березі, здійснюються через індивідуальні мостові переходи. Деякі мостові переходи виконані із низькою прогінною будовою, що разом із великою кількістю дерев’яних решток (коріння дерев, колод і ін.), які містились у водному потоці під час проходження паводку призвело до утворення локальних заторів і як наслідок – переливу через мостовий перехід або його руйнування. Спостерігається інтенсивна ерозія правого берега, в окремих місцях чітко виражена доннна ерозія русла ріки після проходження дощового паводку.

Відповідно до проекту – заплановано проведення комплексу відбудовчих робіт по регулюванню русла ріки, виконання берегоукріплюючих робіт.

Мета проекту – капітальний ремонт підпірної стінки в с.Родникова Гута  шляхом відбудови стінки з бутобетону. Проектом передбачається влаштування протиерозійних заходів – укріплення лівого берега у вигляді відновлення бутобетонної підпірної стінки по довжині  27,0  м, висотою 2,65 м.

Мукачівське МУВГ

438 переглядів