22-23 травня в м. Ужгород у рамках реалізації проекту INTERREG IIIB CADSES/TACIS “Покращення системи управління паводками” було проведено семінар-тренінг по роботі з гідрометричним обладнанням OTT QLiner для вимірювання витрат води.

22-23 травня в м. Ужгород у рамках реалізації проекту INTERREG IIIB CADSES/TACIS “Покращення системи управління паводками” було проведено семінар-тренінг по роботі з гідрометричним обладнанням OTT QLiner для вимірювання витрат води, отриманим Закарпатським облводгоспом і гідрометцентром області (по одній одиниці) в якості технічної допомоги за вищезазначеним проектом на початку квітня 2008 року.

Даний семінар-тренінг проводився за участі спеціаліста водного господарства Верхнє-Тисайської Дирекції охорони довкілля та водних справ Угорської Республіки і фахівців з угорської фірми “Elcom”, які, маючи певний досвід у роботі з такого роду обладнанням, надали допомогу спеціалістам водного господарства Закарпатської області в опануванні принципів його експлуатації. У навчанні взяли участь керівник проекту, головний інженер облводгоспу Кисіль О.А., спеціалісти Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, Ужгородського, Мукачівського, Берегівського і Виноградівського міжрайонних управлінь водного господарства області, а також профільних відділів облводгоспу.

Протягом проведення навчальних курсів угорські колеги ознайомили присутніх з будовою, технічними параметрами і принципами роботи приладу Doppler. Виходячи з того, що використання даного приладу здійснюється із застосуванням мобільного пристрою, значну увагу українських спеціалістів було звернуто на оперування параметрами при роботі з приладом.

По завершенні теоретичного курсу щодо роботи з витратоміром води Doppler учасники тренінгу перейшли до випробовування приладу у створі р. Уж в районі транспортного мосту в м. Ужгород. В рамках семінару-тренінгу українськими і угорськими спеціалістами також здійснювалися роботи з вимірювання витрат води на р. Латориця в районі м. Чоп. Одразу після проведення цих робіт закарпатські спеціалісти водного господарства порівняли результати проведення вимірювання витрат води, отриманих за допомогою гідрометричного обладнання Doppler, з результатами ручного вимірювання витрат води, які регулярно проводяться Закарпатським гідрометцентром, в однакових створах водотоків. Порівнювані результати вимірювань виявилися практично ідентичними, що свідчить про високу точність роботи витратоміру води Doppler.

933 переглядів