Відбулося засідання колегії Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса

26 липня в конференц-залі Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса під головуванням начальника БУВР Тиси Володимира Чіпака відбулося засідання колегії за підсумками діяльності БУВР Тиси в І півріччі 2016 року та визначення завдань на ІІІ квартал 2016 року. У засіданні прийняли участь начальники відділів БУВР Тиси та керівництво міжрайонних управлінь водного господарства.

Розглянувши підсумки роботи за І півріччя 2016 року, колегія відзначила, що вжиті колективом БУВР Тиси заходи дали можливість забезпечити працездатність меліоративних систем, безаварійне функціонування гідротехнічних споруд, збереження і ремонт основних фондів, а також вирішення проблемних питань соціально-економічного розвитку.

В цілому БУВР Тиси спрацювало порівняно з відповідним періодом минулого року краще. За І півріччя 2015 р. на спеціальні рахунки від надання платних  послуг надійшло 3146,2 тис. грн.,  що складає 55 відсотків до річного ліміту або в 2,4 рази більше І півріччя 2015 року. Три міжрайонні управління із п’яти збільшили власні надходження по відношенню до відповідного періоду минулого року.

У процентному співвідношенні надходження від виконання проектних робіт становлять 26,2%, лабораторні послуги – 5,5%, будівельні роботи – 26 %, послуги, пов’язані з використанням транспортних засобів – 22,2 %, від передачі майна в оренду – 6,5 %.

На виконання функціональних повноважень БУВР Тиси залучено 25,6 млн. грн., що складає 183 відсотки до фінансування з Державного бюджету.

Протягом півріччя за рахунок надання платних послуг механізмами і автотранспортною технікою підвідомчими організаціями БУВР Тиси отримано  1,7 млн. грн., що у 1,8 разів більше від показника за 1-ше півріччя минулого року 0,9 млн.грн.

Відповідно до виконання фінансово-економічних показників рейтингова оцінка міжрайонних управлінь водного господарства становить: перше місце посіло Тячівське управління, друге – Мукачівське, третє – Ужгородське, четверте – Виноградівське, п`яте – Берегівське.

Програма моніторингу довкілля у частині контролю якості поверхневих вод  басейну Тиси за І півріччя 2016 року виконана в повному обсязі. Зроблено близько 3,1 тис. вимірювань показників якості води. Надано платних послуг з моніторингу вод на суму 94,2 тис. грн., що на 13% більше, ніж в аналогічному періоді минулого  року.

В рамках виконання заходів з благоустрою з початку 2016 року працівниками міжрайонних управлінь водного господарства ліквідовано 59 несанкціонованих сміттєзвалищ, упорядковано 35 сміттєзвалищ, вивезено 356,0 м³ сміття, розчищено 30,8 км русел потічків, упорядковано 24 зони відпочинку, парків та скверів, упорядковано 1 кладовища, очищено 41,3 км придорожніх смуг канав та кюветів, висаджено 346 дерев, а також очищено 103,2 км прибережних смуг.

Протягом І півріччя 2016 року розглянуто та надано 135 пропозицій до висновку щодо можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування сектору Державного агентства водних ресурсів України у Закарпатській області.

В рамках виконання заходів “Регіональної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Тиса у Закарпатській області на 2013-2021 роки” протягом 1 півріччя 2016 року за рахунок коштів місцевого бюджету виконано робіт на суму 7028,1 тис. грн., що у 3,6 рази більше порівняно з аналогічним періодом минулого року (1 півріччя 2015 року – 1935 тис. грн.).

Протягом січня-червня 2016 року БУВР Тиси забезпечувало діяльність, передбачену двосторонніми Міжурядовими Угодами з питань водного господарства на прикордонних водах, укладеними Україною з Угорщиною, Словаччиною і Румунією, працювало над підготовкою кінцевих звітів по міжнародних проектах Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства HUSKROUA 2007-2013, а також брало участь у інших міжнародних заходах. Загалом, за перше півріччя 2016 року БУВР Тиси взяло участь у 16 міжнародних заходах.

Протягом звітного періоду продовжувалася робота з оновлення геоінформаційної системи: бази даних водогосподарських об’єктів Закарпатської області та їх розташування в ArcGIS.

Управлінням здійснювалося тестове впровадження моделі DIWA для прогнозування паводкової ситуації на річках Закарпатської області.

БУВР Тиси разом з підвідомчими управліннями проведено значну роботу з підготовки та організації відзначення ювілейної 10-ї річниці Дня Дунаю, що завершилось урочистим святкуванням за участю представників Держводагентства, Міжнародної комісії із захисту р. Дунай, Представництва Європейського Союзу в Україні, місцевих органів виконавчої влади України та Угорщини, журналістів, громадськості та інших зацікавлених організацій.

На нараді також були розглянуті й інші питання роботи Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса та підвідомчих організацій, а також заходи щодо сталого функціонування водогосподарських організацій області у ІІІ кварталі 2016 року.

433 переглядів