15-16 травня в рамках реалізації проекту INTERREGIIIB CADSES/TACIS “Покращення системи управління паводками ” в м.Ужгород був проведений навчальнай курс по освоєнню роботи з програмою-оболонкою “Геоінформаційна аналітична система водогосподарських об’єктів Закарпатської області” та з її базою даних.

15-16 травня в рамках реалізації проекту INTERREGIIIB CADSES/TACIS “Покращення системи управління паводками ” в м.Ужгород був проведений навчальнай курс по освоєнню роботи з програмою-оболонкою “Геоінформаційна аналітична система водогосподарських об’єктів Закарпатської області” та з її базою даних. Курси були організовані відділом ГІС, моделювання і інформаційного забезпечення Закарпатського облводгосп. У навчанні взяли участь спеціалісти п’яти міжрайонних управлінь водного господарства області і профільних відділів облводгоспу.

Даний курс став продовженням навчання , яке проводилось у м.Ужгород 28-30 листопада 2007 року.

Було коротко нагадано матеріал попереднього навчального курсу та більш поглиблено вивчено основи роботи, враховуючи удосконалення та додавання нових функцій програми-оболонки та бази даних.

Спеціалістів було на практиці навчено працювати з базою даних та оболонкою геоінформаційної аналітичної системи водогосподарських об’єктів Закарпатської області: виконувати введення відомостей про водогосподарські об’єкти, редагувати існуючу інформацію в базі даних, редагувати просторові дані системи, створювати нові просторові об’єкти.

Також навчання включало в себе основи роботи з функціями програми, які відповідають за збір та централізацію даних: формування оновлень за результатами редагування об’єктів в базі даних системи та програмі-оболонці, підключення оновлених просторових та атрибутивних даних до геоінформаційної аналітичної системи водогосподарських об’єктів Закарпатської області.

660 переглядів