Інформація про водогосподарську ситуацію на 18 липня 2016 р.

Протягом доби 16-17.07.2016р. по області спостерігалися дощі 8-20 мм, місцями до 37 мм, найбільш інтенсивні вночі та під ранок. На річках відмічаються невеликі підвищення рівнів води.

17-18.07.2016р. по області спостерігалися помірні дощі 1-12 мм, в горах -місцями окремі зливи (Плай – 51мм). На річках відмічалися підвищення рівнів води на 0,2-0,6 м, у межах корінних берегів, без виходу на заплаву.

Басейновим управлінням водних ресурсів річки Тиса і міжрайонними управліннями водного господарства здійснюються заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій:

–   рекомендовано місцевим органам влади в межах населених пунктів провести огляд та у разі необхідності прочистку присадибних кюветів, вуличних канав, малих водотоків та переїздів через них від побутового сміття, чагарників та залишків деревини для попередження підтоплення територій;

–   організовується взаємодія з місцевими органами влади щодо залучення до робіт  сільських добровільних формувань (аварійних бригад) та техніки під час зливових паводків;

–   підготовлені до роботи по перекачці місцевого стоку агрегати та силове обладнання стаціонарних насосних станцій, пересувні насосні станції, насоси та мотопомпи.

304 переглядів