Про проведення навчання механізаторів для роботи на косарках

Як уже зазначалось в попередніх повідомленнях, Закарпатський облводгосп отримав косарки моделі MT 8-046 L – 3 шт. та МТ 8-322 – 1 шт. виробництва Словацької Республіки, м. Банська Бистріца, завод “IDOS PROJEKT”. В комплект навісного обладнання до косарки входять:

  • дискова роторна коса на високу парость моделі АМ 4-003;
  • дискова роторна коса на низьку парость моделі NM 4-027;
  • збирач скошеної трави моделі AOZ-005.

    З настанням весни та сприятливих погодних умов – дамби, схили каналів покрились щільною трав`яною рослинністю. Виникла гостра потреба в скошені трав.

    Ще в березні поточного року облводгоспом було надіслано лист на завод-виробник косарок відносно направлення спеціалістів заводу для навчання механізаторів та роботи на косарках даного типу.

    Оскільки косарки MT 8-046 L, МТ 8-322 можуть працювати на гірських схилах та дамбах із схилами до 30-35° керівництво та працівники міжрайонних управлінь водного господарства з нетерпінням чекали приїзду словацьких спеціалістів, які приїхали 22 квітня 2008 року в складі бригади із трьох спеціалістів з керівником і ведучим інженером заводу Міланом Садовським.

    В той же день на базі Берегівського МУВГ з виїздом на канал “Верке” на прилеглій до каналу місцевості зі складним рельєфом проводилось навчання механізаторів. На навчання прибули механізатори та відповідальні інженерно-технічні працівники по 2-3 чоловіки з Ужгородського, Мукачівського, Виноградівського міжрайонних управлінь водного господарства. Всього у навчанні від організацій облводгоспу взяли участь 12 осіб.

    За дорученням начальника облводгоспу Чіпака В.П. керував навчанням головний механік облводгоспу – Міськов О.В.

    В процесі навчання інженери заводу – виробника косарок показали роботу косарок, зокрема MT 8-046 L з різними видами навісного обладнання, практичні навики виїзду – з`їзду на схили, роботу на схилах.

    Детально проінструктували та розповіли як технічно правильно використовувати косарки та правила техніки безпеки роботи на косарках цього типу. Показали як проводити регулювальні роботи на окремих вузлах косарок, проведення робіт по технічному обслуговуванню дизельних двигунів “Ломбарджіні” моделі LDM-1603 (Італія), періодичність обслуговування окремих вузлів, заміни масел і мастил, рідин, точки змащення, заміни ножів та інше.

    В процесі навчання механізатори управлінь облводгоспу, які під наглядом кваліфікованих механіків освоїли практичну роботу косарок, задали багато питань спеціалістам заводу, які відповідали і дали вичерпні пояснення відносно експлуатації косарок.

    Гарантійний строк експлуатації косарок заводом встановлено термін – один рік. Спеціалісти заводу додатково надали інструкцію на російській мові по технічному обслуговуванню дизельних двигунів, каталоги запасних частин до двигунів та косарок.

    Також спеціалісти заводу запевнили про ефективну роботу цих косарок при правильній технічній експлуатації.

    Тепер перед управліннями облводгоспу поставлено завдання ефективної організації роботи косарок на місцях, забезпечення правильної експлуатації, виконання технічних вимог та правил техніки безпеки.

    Головний механік облводгоспу Міськов О.В.

    280 переглядів