Інформація про проведення Всеукраїнського дня довкілля 19 квітня 2008 року

19 квітня, незважаючи на несприятливі погодні умови, 341 працівників міжрайонних управлінь водного господарства і облводгоспу взяли участь у Всеукраїнському дні довкілля. Вони впорядковували території прибережних захисних смуг річок, водойм, територій виробничих баз і гідротехнічних споруд водогосподарського комплексу області.

Найактивнішими виявилися водники Берегівщини, територія діяльності яких сягає частково заплави річки Тиси і басейн ріки Боржава. Крім робіт на території промислової бази, ними було приведено у належний стан відомчі садиби в сс.Боржава, Гать, Бовтрадь, Бакош і Бене загальною площею 2,8 га., на каналі МК-10 впорядковано водовипуск і території насосних станцій.

Тячівці благоустроїли територію виробничої бази управління і Рахівської дільниці в смт.В.Бичків, а також укоси правобережної дамби р.Тересва біля сіл Добрянське і Бедевля та р.Шопурка смт.В.Бичків.

Працівники Виноградівського МУВГ працювали над благоустроєм лівосторонньої дамби р.Тиса біля с. Вишково і територій автоматизованих водомірних постів у с.Крива на р.Тиса, і с.Мерешор на р.Теребля і смт. Міжгір’я на р.Ріка, очистили від сміття заплави р.Тиса біля с.Гетеня.

Мукачівські водники очистили від сміття та деревини 980 п.м. лівобережної та правобережної захисної смуги р.Латориця в районі м.Мукачево і прибережної смуги р.Латориця в м.Свалява протяжністю 500 м.

Ужгородським МУВГ очищено від побутового сміття правобережну захисну смугу р.Уж у м.Ужгород біля Падіюну (1,5 км) та обкошено від трав’янистої рослинності територію в 1,1 га, вирубано від чагарнику 500 п.м. дамби, а персонал облводгоспу займався упорядкуванням лівобережної та правобережної частини р.Уж на Слов’янській набережній поблизу управління.

Усього благоустрій по області був проведений на 37 об’єктах водного господарства. Під час виконання робіт по окошуванню дамб добре зарекомендували себе міні-трактори – косарки МТ8-046L.

189 переглядів