10-11 квітня 2008 року Держводгоспом України на базі Закарпатського облводгоспу проведено нараду-семінар “Про забезпечення роботи Функціональної відомчої систе-ми запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру на водогосподарських системах, захисних спорудах, водосховищах на всіх рівнях”

10-11 квітня 2008 року Держводгоспом України на базі Закарпатського облводго-спу проведено нараду-семінар “Про забезпечення роботи Функціональної відомчої системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характе-ру на водогосподарських системах, захисних спорудах, водосховищах на всіх рівнях”.

У роботі приймали участь представники Держводгоспу України, головного управ-ління МНС України в Закарпатській області, управління з питаньТЕБ та НС Закарпатської ОДА, Західно-Бузьского, Дністровсько-Прутського, Кримського, Південно-Бузького, Придунайського басейнових управлінь водних ресурсів; Волинського, Закарпатського, Івано-Франківського, Львівського, Одеського, Рівненського, Тернопільського, Хмельницького облводгоспів.

Учасники семінару ознайомились безпосередньо з роботою диспетчерського центру Закарпатського облводгоспу, автоматизованої вимірювальної станції в с.Сімер на р. Тур’я та Центром АІВС “ТИСА” – спільної Українсько-Угорської автоматизованої системи спостереження та інформування про загрозу виникнення повеневої ситуації в системі управління водними ресурсами Закарпатського облводгоспу, а також з роботою основних осушних систем та насосних станцій, що забезпечу-ють відведення поверхневого паводкового стоку в зоні обслуговування Ужгородського міжрайонного управління водного господарства.

На пленарних засіданнях семінару проведено презентації на теми:

1. Функціональна відомча система Держводгоспу щодо запобігання та реагування на надзвичайні ситуації (заступник голови Держводгоспу, керівник Кризового центру Бабич Микола Якович).

2. Про взаємодію учасників Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру на території Закарпатської області (Начальник управління цивільного захисту головного управління МНС у Закарпатський області Шкапоїд Олег Володимирович )

3. Досвід діяльності підрозділів Закарпатського облводгоспу щодо реагування та запобігання надзвичайних ситуацій внаслідок проходження високих паводків на річках Закарпаття ( Начальник Закарпатського облводгоспу Володимир Чіпак).

4. Оцінка роботи Функціональної відомчої системи Держводгоспу (Начальник відді-лу техногенно-екологічної безпеки на водних об’єктах Хорєв Михайло Юрійович).

5. Про взаємодію відділу техногенно-екологічної безпеки Дністровсько-Прутського БУВР з відповідними відділами інших водогосподарських організацій басейну (Начальник відділу ТЕБ Дністровсько-Прутського БУВР Кікерчук Григорій Миколайович).

6. Про запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території Закарпатської області (Начальник управління з питань НС облдержадминистрації Сергій Миколайович Карпеченко).

7. АІВС ТИСА – спільна Українсько-Угорська автоматизована система спостереження та інформування про загрозу виникнення повеневої ситуації в системі управління водними ресурсами Закарпатського облводгоспу (Начальник відділу експлуатації АІВС Михайло Васильович Шерегій).

8. Про роботу диспетчерсько-аналітичного центру Закарпатського облводгоспу в період пропуску паводків (Начальник відділу протипаводкового захисту Тамара Нурілхаївна Мирочник).

9. Про розвиток гео-інформаційної системи (ГІС) Закарпатського облводгоспу (Голов-ний спеціаліст відділу ГІС Віктор Миронович Дуркот).

10. Підвищення готовності регіональних організацій, пов’язаних з протипаводковим захистом у регіоні Берег в рамках впровадження міжнародного проекту ТАСІС (Начальник відділу ГІС Закарпатського облводгоспу Світлана Ребрик).

11. Взаємодія Львівського облводгоспу з обласними органами виконавчої влади під час аварії при перевезенні жовтого фосфору (Начальник аналітично-диспетчерського центру Львівського облводгоспу Чорний Володимир Михайлович).

301 переглядів