Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 18 год. 27 червня 2016 р.

1.Гідрологічна ситуація.

Протягом 27 червня в області зберігається хмарна погода з проясненнями, проходять грозові дощі, локальні зливи до 20мм, за рахунок чого на притоках та Верхній Тисі відбулося підвищення на 0,5-0,8 м, в межах корінних берегів.

 

2. Дії водогосподарських організації

У зв’язку з настанням на території області періоду виникнення швидкоплинних зливових паводків, підрозділи БУВР Тиси приведено в підвищену готовність. Встановлено паводковий режим діяльності.

Триває ліквідація наслідків сильних злив у Рахівському районі. Силами ДСНС Рахівського району спільно з працівниками Тячівського МУВГ, проводяться роботи в с. Видричка по відкачці води з підтоплених дворогосподарств. До роботи залучено 5 працівників аварійної бригади з використанням мотопомпи. Проведено розчистку місцевих водотоків від залишків деревини та сміття.

В селах Луги, Богдан, Видричка та Розтоки аварійними бригадами Тячівського МУВГ спільно з аварійними бригадами місцевих рад, підрозділами ДСНС та Держлісгоспу, проводяться роботи з розчистки придорожніх кюветів від деревини, залишків вирубок та сміття.

Проведено термінове засідання районної комісії ТЕБ та НС, участь в якій взяло керівництво Тячівського МУВГ, яке запропонувало зобов’язати організацію Держлісгоспу та органи місцевої влади забезпечити виконання заходів щодо попередження потрапляння залишків вирубок та деревини, а також побутового сміття в місцеві поверхневі водотоки.

Відділ техногенно-екологічної безпеки БУВР Тиси

348 переглядів