Прибережним територіям річок Закарпаття бути у належному санітарному стані

На виконання розпорядження голови Закарпатської обласної державної адміністрації від 18.02.2008 р. № 83 “Про благоустрій населених пунктів та встановлення єдиного санітарного дня з очищення територій області”, а також враховуючи, що поточний рік оголошено ООН роком санітарії Закарпатський облводгосп розробив низку конкретних заходів по їх реалізації, які викладені у наказі від 25.02.2008 р.№9.

До реалізації заходів залучені усі без винятку міжрайонні управління водного господарства разом з управлінням облводгоспу.

Комісія облводгоспу з організації благоустрою підпорядкованих управлінням територій та встановлення єдиного санітарного дня з їх очищення під керівництвом начальника Закарпатського облводгоспу Чіпака В.П. прийняло рішення про проведення 21 березня цього року силами працівників водного господарства області очищення від сміття більшої частини прибережної території річки Латориця у с.Сусково Свалявського району.

Цей важливий захід був приурочений також і до святкування Всесвітнього Дня води, який відзначається 22 березня .

З ранку на місце роботи організовано прибули біля 300 працівників усіх організацій облводгоспу за участю перших керівників організацій. Незважаючи на те, що погода була паcмурна, прохолодна з сніговою хурделицею, робота спорилася.

Завдяки добрій організації роботи, сумлінню працівників вдалося зібрати біля п’яти тонн сміття або майже 2 вантажні машини.

Слід подякувати адміністрації Мукачівського міжрайонного управління водного господарства (начальник Скраль П.І.) за належну координацію робіт, а також добре керування учасників заходу.

Своєю сумлінною роботою працівники водного господарства області дали приклад виконавчій владі на місці та мешканцям с.Сусково, що побутовим сміттям можна успішно боротися, хоча до вирішення проблеми потрібно підходити комплексно, а саме, організувати своєчасно збір сміття, його сортування, вивезення і переробку; підвищувати рівень екологічної культури населення; слідкувати за додержанням чинного законодавства у цьому питанні.

Голова об’єднаного профкому облводгоспу Смочков Г.Г.

185 переглядів