Відзначення Міжнародного Дня води

22 березня – Всесвітній день водних ресурсів (День охорони водних ресурсів, Міжнародний день води).

День водних ресурсів бере свій початок з Конференції з довкілля та розвитку, що мала місце у 1992 році у Ріо-де-Жанейро. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води. Генеральна асамблея оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів (резолюція 47/193 від 22 грудня 1992 року).

Метою проведення цього Дня є підняття рівня обізнаності про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня продуктивності економіки і соціального благополуччя населення.

Тому 21 березня 2008 р. в Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді відбулося святкування Міжнародного Дня води. У цій акції прийняли участь представники Ужгородського національного університету: к.б.н. Андрій Мигаль та Закарпатського облводгоспу: начальник відділу комплексного використання водних ресурсів Едуард Осійський.

На святкуванні Дня води були присутні також журналісти телеканалу Тиса-1, котрі планують підготувати окрему програму з нагоди міжнародного Дня води і представлять її на розсуд телеглядачів вже в кінці березня в телепрограмі екологічного спрямування “Шовкова косиця”.

В акції приймали участь молодші школярі Ужгордських шкіл, котрі продемонстрували присутнім свої найкращі роботи (малюнки, аплікації) присвячені міжнародному Дню води. Окремі учасники виступили з короткими науковими рефератами про водні ресурси Закарпаття. Серед учасників свята були проведені дуже цікаві та дотепні конкурси й вікторини зі знання водних ресурсів краю, конкурс прислів’я й пісень про воду. Найбільш захоплюючим та цікавим був конкурс з визначення властивостей води та конкурс “Що ми п’ємо?”. Школярі виявились добре обізнаними щодо водних ресурсів краю, особливо м. Ужгорода, чудово оперують хімічними та фізичними властивостями води й насамперед всі люблять відпочивати поблизу річки.

Представник Закарпатського облводгоспу повідомив присутніх про водні ресурси Закарпаття, розповів школярам в доступні та цікавій формі про основні проблеми водного господарства області у вигляді презентації “Тиса – молодша сестра Дунаю” та фільму про Міжнародний День води, а також запросив школярів до участі у Міжнародному Дні Дунаю, який будуть відзначати 29 червня.

Відділ комплексного використання водних ресурсів.

176 переглядів