Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 7 год. 27 червня 2016 р.

В другій половині дня 26 червня 2016 р. в східній частині Закарпатської області пройшли дуже сильні локальні зливові дощі з грозами до 30 мм та шквалами до 25 м/с. Аномально сильна злива пройшла в районі с. Луги Рахівського району, де за даними АІВС «Тиси» випало 90 мм за дві години (місячна норма опадів). Сформувався інтенсивний місцевий стік з потужними селевими потоками, який за рахунок захаращеності відходами вирубки лісу та побутового сміття спричинив затори і, як наслідок, підтоплення прибережних смуг та дворогосподарств населених пунктів Рахівського району.
Станом на ранок 27 червня 2016 р. на річках східної гірської частині області сформувалась та пройшла невисока паводкова хвиля. Для р. Тиса на ділянці від м. Рахів до смт В. Бичків амплітуда підйому становила від 1,0 м до 1,3 м (без виходу води на заплаву).
В район сіл Луги, Розтоки, Богдан, Видричка виїхали працівники Тячівського МУВГ для участі в спільних діях з ліквідації наслідків. Проведено спільне обстеження (представники ДСНС, Держлісгоспу, водогосподарських, енергетичних організацій), яке виявило, що внаслідок сильних злив, шквалів знеструмлено 4 населені пункти Рахівського району: Луги, Розтоки, Богдан, Видричка. Підтоплено 23 дворогосподарства в с. Луги Рахівського району та 15 житлових будинків (48 місцевих жителів відселено до родичів), в с. Видричка Рахівського району – 8 дворогосподарств, в с. Богдан – 2 дворогосподарства і 1 житловий будинок, в с.Розтоки Рахівського району відновлено електропостачання на 22 год.
В Лугах пошкоджено два мости. Автодорогу на с.Луги Рахівського району розчищено, є проїзд.
Ввечері та протягом ночі до ліквідації наслідків дуже сильної зливи залучено 14 одиниць техніки та 42 людей.
На місці працюють медики та працівники санепідемстанції, представники Рахівської РДА.
Подальшу інформацію щодо ліквідації наслідків буде надано пізніше.

Відділ техногенно-екологічної безпеки

500 переглядів