Святкування ювілейного Міжнародного Дня Дунаю

28 червня 2016 року об 11 годині за участі представників Міжнародної комісії із захисту р. Дунай, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міністерства екології та природних ресурсів України, Держводагентства України, Міністерства регіонального розвитку Угорщини, Головного державного управління водного господарства Угорщини, керівників прикордонних областей двох держав, зацікавлених організацій та місцевих органів самоврядування обох Сторін відбудеться відзначення Дня Дунаю в басейні р. Тиса.

Метою заходу є привернення уваги до басейну річки, ресурсами якої щодня користуються багато держав. День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, який відзначається щороку в кінці червня під егідою Міжнародної комісії з захисту р. Дунай та святкується в басейні річки Тиси, найбільшої притоки Дунаю. В Україні це свято традиційно проводиться під гаслом «Тиса – молодша сестра Дунаю».

 

Програма цьогорічного заходу включає відкриття тимчасового понтонного мосту через р. Тиса між двома берегами. Цей міст стане символом єднання двох держав та ще одним кроком до Європи без кордонів. Біля мосту відбуватимуться концерти, виставка про Дунай від Дунайського Музею, майстер-класи, квест-вікторини, конкурси тощо. Також, під час заходу планується урочисто обмінятися скульптурами риб на мосту, після цього встановити ці скульптури на попередньо визначені місця у селах Квасово (Україна) та в Угорщині.

 

До участі у заході запрошуються представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, науковці, студенти, школярі та представники громадськості.

 

Місце проведення заходу: село Галабор, Берегівський район, Закарпатська область.

 

Співорганізатори заходу:
Закарпатська облдержадміністрація
Держводагентство, Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса
Верхньо-Тисайська Дирекція водних справ, Угорщина, Ніредьгаза
Головне держуправління водного господарства Угорщини
Закарпатська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги
Проект EC APENA, Київ
Компанія Кока-Кола Беверіджиз Україна
Група енергетичних компаній “Ренер”

 

724 переглядів