Роботи з обстеження тривають…

8 червня комісія з обстеження водних об’єктів та несанкціонованих кар’єрів знову продовжила свою роботу на території Мукачівського району. Цього разу оглядали водні плеса та кар’єри Кольчинської селищної ради. Для покращення продуктивності роботи комісії до неї приєдналися селищний голова Микола Дуб та землеупорядник селищної ради. Спочатку, користуючись нагодою, перший заступник голови Мукачівської РДА Андрій Данканич, який є і головою даної комісії, поспілкувався з Миколою Васильовичем про справи села, поцікавився життям прилеглих до Кольчинської селищної ради населених пунктів.

Після цього, комісія виїхала на обстеження озера у селі Кленовець, де заодно і познайомилася з життям віддаленого села району. На території населеного пункту знаходиться штучне озеро, поруч кар’єр, де видобувають пісок та каміння, і лісопилка. Як повідомив селищний голова, власник платить податок на землю, проте, стягнення за користування водним дзеркалом не виплачує. Також, за словами Миколи Васильовича, важко спостерігати за дотриманням правил безпеки на воді, оскільки, купатися на озері заборонено, але це не завадило власнику організувати міні базу відпочинку.

Прибувши на місце, комісія застала лише охоронця, який показав територію, розповів про роботу підприємства та запевнив, що вони дотримуються всіх правил безпеки, показав оглядову вежу рятувальників, рятувальні круги та човен.

Далі, члени комісії відвідали озеро на території колишнього ТДВ «Мукачівський кар’єр», що знаходиться в межах Кольчинської селищної ради.

За результатами обстеження, було визначено, що воно займає більше 2 га площі, вода досить чиста і прозора, і, не зважаючи на відсутність власника, територія перебуває у задовільному стані, проте, під’їзд до озера жахливий.

Також комісійно було обстежено водні об’єкти сіл Коропець та Павшино.

Водне плесо, яке розташоване в межах території сільської ради Н. Коропець знаходиться у незадовільному стані, воно переділене дамбою та з гідрологічними спорудами. Штучний ставок замулений, його дно вкрите водною рослинністю. Земля, на якій розташований ставок – у розпаюванні.

Ставки у селі Павшино – це колишні протипожежні резервуари з часів, коли Мукачівський аеродром, розташований на землях сільської ради, – функціонував як військовий об’єкт. Водні плеса знаходяться у задовільному стані.

Разом з тим, перший заступник голови Мукачівської РДА Андрій Данканич поспілкувався з головою села Вікторією Кізман щодо інших питань та проблем, які важливі для громади.

По результатах комісійних перевірок буде складено акти обстежень, які разом з пояснюючою інформацією будуть направлені для розгляду та прийняття відповідних рішень голові Мукачівської РДА Сергію Гайдаю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело інформації: Мукачівська РДА

558 переглядів