Відбулася зустріч керівників та експертів Робочої групи з проблем р. Тиса та її приток з оглядом протипаводкових робіт на прикордонній ділянці р. Тиса

У період з 7 по 9 червня 2016 р. в межах виконання Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах відбулась зустріч керівників та експертів Робочої групи з проблем р. Тиса та її приток з оглядом протипаводкових робіт на українсько-румунській прикордонній ділянці р. Тиса. Українську делегацію очолив  начальник БУВР Тиса, керівник української робочої групи В.Чіпак, румунську – керівник румунської робочої групи Раду Фаркаш. Також в зустрічі брали участь фахівці БУВР Тиса, Тячівського МУВГ та представники Національної Адміністрації «Води Румунії», Управління вод Сомеш-Тиса, Румунії.

Учасники зустрічі провели огляд протипаводкових гідротехнічних споруд на  українській прикордонній ділянці р. Тиса, а також оглянули ділянки, на яких проводяться роботи з розчистки русла річки та влаштування берегоукріплення.

Також експерти обох сторін здійснили огляд гідротехнічних споруд та виконання протипаводкових робіт на румунській території прикордонної ділянки р.Тиса, зокрема будівництво протипаводковї дамби в м. Течеу Мік, влаштування берегоукріплення на окремих ділянках вздовж лівого берега р. Тиса та проведення робіт з розчистки русла річки від наносів.

Експерти обох сторін розглянули результати проведених спільних вимірювань на українсько-румунській прикордонній ділянці р. Тиса, питання щодо розгляду та погодження  румунською стороною «Комплексної Схеми стабілізації русла р. Тиса на українсько-румунській прикордонній ділянці річки», обговорили питання необхідності проведення контрольних вимірів збудованих гідротехнічних споруд на р. Тиса з обох сторін.

Під час зустрічі Сторони домовилися про подальшу двосторонню співпрацю на прикордонних водах з дотриманням положень Міжурядової Угоди та принципів добросусідства. 9 червня 2016 року в м. Сігету -Мармацієй керівники робочих груп підписали відповідний протокол зустрічі.

 

378 переглядів