Робота проектного відділу Закарпатського облводгоспу в 2007 році

2007 рік для відділу комплексного проектування (ВКП) був досить напружений, але разом з тим і успішний. У минулому році відділом виконано проектно-вишукувальних робіт у 2,5 рази більше, ніж у попередньому році. Досягнутий зовсім новий рівень якості оформлення проектно-кошторисної продукції. Завдяки підтримці керівництва Облводгоспу та власних коштів зараз відділ забезпечений новою сучасною комп’ютерної технікою, комплектом електронної техніки для топо-геодезичних робіт, сучасною технікою для тиражування проектів та відповідним програмним забезпеченням. Відділ перейшов від олівця та лінійки – до розробки та видачі проектів замовнику не тільки на паперових, але і електронних носіях. За рік видано замовникам 52 робочі проекти. Більшість проектної продукції виготовлено на замовлення ДП “Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів Закарпатської області”.

Разом з тим Відділ співпрацював з місцевими органами влади по забезпеченню їх робочими проектами на виконання “Регіональної програми”. Особливо тісна співпраця встановилася з Ужгородським, Перечинським, Тячівським, Іршавським районами.

Значна частина проектів виготовлена на замовлення приватних підприємців та фермерських господарств.

Всі проекти, видані ВКП на замовлення Дирекції, розглянуті на технарадах з участю спеціалістів Дирекції, Облводгоспу, Міжрайонних управлінь водного господарства. Хотілося б сказати, що участь в обговоренні проектних рішень МУВГ могла б бути і активнішою. Технаради необхідно практикувати з виїздом на місце.

Підвищенню росту доходів в ВКП сприяла зладжена робота спеціалістів колективу, тут поєднались багаторічний досвід одних спеціалістів із знанням роботи програм електронної техніки інших. За останній час в ВКП прийнято п’ять молодих спеціалістів, троє з них прийшли зі студентської аудиторії.

Плани на 2008 рік.

Обсяги робіт на 2008 рік намічаються не менші, ніж минулого року.

З перших днів після нового року надійшли замовлення від місцевих органів Перечинського, Ужгородського, Іршавського районів. В процесі укладання договорів зараз знаходиться більше 20 об’єктів.

В цьому році також плануємо освоїти проектні роботи на водопостачання, каналізацію, землевпорядні роботи, це досить перспективний напрям у проектуванні.

Настрій в проектантів оптимістичний – на випуск якісної проектної продукції на будівництво водогосподарських об’єктів.

О.І.Сорока – начальник відділу комплексного проектування

170 переглядів