Відновлена робота автоматизованої вимірювальної станції якості води на річці Тиса у м.Тячів

Керуючись Законом України “Про гуманітарну допомогу” від 22.10.99 р. № 1192-ХІV, на підставі рішення комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України від 06.12.07 р. № 26/ГД-2814 К, і наказу Мінприроди від 07.08.07 № 388 Закарпатському облводгоспу передана автоматизована вимірювальна станція якості води, встановлена на річці Тиса в м. Тячів вартістю 739022,00 грн. від Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.

Автоматична вимірювальна станція якості води в 2003 році була передана Українській Cтороні, а саме Державному управлінню екології і природних ресурсів в Закарпатській області, як гуманітарна допомога Уряду Угорщини.

20 лютого 2008 року угорськими спеціалістами була проведена діагностика стану експлуатації станції якості води в присутності представників Закарпатського облводгоспу і Державного управління охорони навколишнього природного середовища.

Робота станції якості води відновлена і станом на 21 лютого 2008 р надає дані, які характеризують якість води за показниками: температура води, амоній, розчинений кисень, рН (водневий показник), електропровідність.

Після наладки і відновлення роботи полярографа станція якості води буде надавати і вміст важких металів: кадмій, мідь, свинець, цинк .

Дані передаються в автоматичному режимі, інтервалом 2 години в диспетчерські пункти Закарпатського облводгоспу (м. Ужгород ) і Верхню – Тисайську дирекцію охорони довкілля і водних справ ( Угорщина, м. Ніредьгаза), де спеціалістами проводиться аналіз показників і ведення відповідного моніторингу стану якості води річки Тиса.

259 переглядів