Готуємося до святкування ювілейного міжнародного Дня Дунаю!

Щорічно наприкінці червня у 14 країнах басейну річки Дунай під егідою Міжнародної комісії із захисту р. Дунай відзначається спільний пан-європейський захід – День Дунаю. В Україні, в басейні р.Тиса це свято традиційно проводиться під гаслом «Тиса – молодша сестра Дунаю».

Згідно з домовленостями Української та Угорської Сторін святкування з нагоди 10-ї річниці проведення Дня Дунаю в басейні р. Тиса відбудеться  28 червня 2016 року за участі представників Міжнародної комісії із захисту р. Дунай, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міністерства екології та природних ресурсів України, Держводагентства України, Міністерства регіонального розвитку Угорщини, Головного державного управління водного господарства Угорщини, керівників прикордонних областей двох держав та місцевих органів самоврядування обох Сторін.

Зазначений захід включено у перспективний план роботи Закарпатської обласної державної адміністрації на 2016 рік.

Відповідно до Протоколу позачергової зустрічі заступників Уповноважених Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах   було вирішено, що у створі 724 км р. Тиса біля с.Галабор Берегівського району Закарпатської області Угорською Стороною буде змонтовано тимчасовий понтонний міст між двома берегами річки, кожна із сторін забезпечить влаштування відповідної інфраструктури і тимчасового пункту перетину з метою участі у святкових заходах. Цей міст стане символом загально-тисайського єднання та ще одним кроком до «Європи без кордонів».

30 травня ц.р. прийнято розпорядження №270 голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля щодо проведення організаційно-підготовчих заходів із святкування міжнародного Дня Дунаю в басейні р. Тиса.

Фотоматеріали з попередніх років святкувань Дня Дунаю.

 

848 переглядів