Виконано експлуатаційні роботи на автоматизованих вимірювальних станціях

Одним з напрямків діяльності БУВР Тиси є забезпечення надійності функціонування спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи моніторингу паводкової ситуації АІВС – “Тиса”. Основними елементами системи є автоматизовані вимірювальні станції (наразі їх 50). Саме гідрологічні та метеорологічні показники станцій використовуються для складання оперативних прогнозів. Станції розташовані на берегах річок і піддаються несприятливим метеорологічним впливам, тому їх відповідне утримання і належний стан прилеглої до них території постійно знаходяться під пильним наглядом водників.
17-20 травня спеціалістами відділів експлуатації АІВС – «Тиса» та відділу ГІС та інформаційного забезпечення БУВР Тиси разом з угорськими колегами Верхнє-Тисайської дирекції водних справ (Угорщина) було проведено плановий огляд автоматизованих станцій системи АІВС – «Тиса».

Були визначені необхідні заходи для забезпечення роботи станцій. В межах огляду спеціалістами БУВР Тиси було проведено технічне обслуговування 13 станцій, здійснено промивку колодязів та підвідних труб, проведено очистку опадомірів, необхідний ремонт та заміну обладнання. Також було виконано геодезичну зйомку та вимірювання витрат води у створах річок: Ріка, Боржава, Тиса, Тересва, Теребля.

395 переглядів