Водники продовжують покращувати охорону праці

Щороку більш ніж в 100 країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення  уваги громадськості до проблем охорони праці.

У ці весняні місяці в міжрайонних управліннях водного господарства проводилися активні заходи, пов’язані з охороною праці.

Так, у Берегівському МУВГ провідним інженером з охорони праці  Станкулич Т.М. було проведено конкурс малюнків  в загальноосвітній школі № 1 м.Берегово  під назвою «Охорона праці очима дітей», виготовлено та розміщено в ремонтно-механічній майстерні стенд, присвячений  запобіганню нещасним випадкам на  виробництві, підвищенню рівня безпеки умов праці, та проведено профілактичну бесіду з працівниками управління  на тему: «Охорона праці і техніка безпеки на виробництві», проведено  додаткові заходи щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві та в побуті, підвищенню рівня  безпеки і умов праці.

Керуючись вимогами Закону України ’’Про охорону праці’’, ’’Положенням про порядок проведення навчання і перевірку знань з охорони праці в Виноградівському МУВГ’’ та з метою підвищення рівня знань з питань охорони праці і попередження нещасних випадків на виробництві комісією Виноградівського міжрайонного управління водного господарства було проведено  навчання та перевірку знань з охорони праці, пожежної безпеки  згідно  затвердженого графіку для інженерно-технічних працівників.

В ході атестації всі працівники показали досить високу підготовку з питань охорони праці, що і відображено у відповідному протоколі атестації. Наразі в управлінні проводиться навчання робітників з питань охорони праці.

Також у Виноградівському МУВГ в період 3 21 по 28  квітня проведено «Тиждень охорони праці». У рамках Тижня охорони праці вжито додаткових заходів щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві та в побуті, підвищення рівня безпеки й умов праці у всіх структурних підрозділах та дільницях управління. Особливу увагу було звернуто на забезпечення безпеки обладнання та виробничих процесів, наявності та застосування засобів індивідуального захисту.

28 квітня провідним інженером з охорони праці Чабрун О.П.   організовано та проведено  конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» у Виноградівській ЗОШ №8 для діток 1-Б класу. За результатами конкурсу діти отримали цікаві подарунки.

В Ужгородському МУВГ на виконання наказу БУВР Тиси №27 від 13.04.2016р. «Про проведення заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні та на рівні БУВР Тиси» комісією була проведена атестація  працівників. З метою здійснення заходів щодо підвищення рівня  безпеки та покращення умов праці, сприяння культури охорони праці в Ужгородському МУВГ організували проведення  конкурсу на краще робоче місце, кращого працівника та виробничу дільницю. З цією метою в управлінні щоквартально будуть проводитися огляди-конкурси.

Відповідно  до  вимог  статті  18 Закону України “Про охорону  праці” в Тячівському міжрайонному управлінні водного господарства було проведено щорічне навчання та перевірка знань з питань охорони праці.  З особливою вимогою комісія приймала іспити в  робітників,  які    працюють в умовах   підвищеної  небезпеки, та в умовах впливу шкідливих і небезпечних  виробничих  чинників.  На іспити з охорони праці був запрошений начальник Тячівського районного  відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві  Візічканич В.П., який навів окремі випадки травматизму на виробництві та їх причини.  Всі працівники Тячівського МУВГ успішно здали іспити з охорони праці та допущені до роботи у відповідності до чинного законодавства.

352 переглядів