Проведення заходів з нагоди Всесвітнього дня охорони праці в Мукачівському МУВГ

За ініціативи Міжнародної організації праці 28 квітня поточного року понад 100 країн світу відзначають Всесвітній день охорони праці. В Україні відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 «Про День охорони праці» він відзначається як Національний день охорони праці, який цього року проводився під девізом: «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

У підвідомчих організаціях БУВР Тиси проведено додаткові заходи щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві та профзахворюванням, підвищення рівня безпеки й умов праці, а саме збори у трудових колективах, на яких розглянуто питання щодо удосконалення роботи у сфері охорони праці, виконання зобов’язань колективних договорів, спрямованих на покращення умов праці, забезпечення безпеки обладнання та виробничих процесів, наявності та застосування засобів індивідуального захисту. Проведено семінари, лекції огляди-конкурси стану безпеки праці; поновлення наочної агітації та спеціалізованих плакатів з охорони праці; оформлення стендів.

В Мукачівському МУВГ проведено у кожному структурному підрозділі управління заходи щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві та профзахворюванням, підвищення рівня безпеки й умов праці, зокрема, лекцію з інженерно-технічними працівниками на тему «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

З метою створення на виробництві безпечних умов праці, покращення знань працівників з питань охорони праці, згідно наказів Мукачівського МУВГ №10 від 22.02.2016 року «Про створення постійно діючої комісії для перевірки знань працівників з питань охорони праці, пожежної безпеки та безпеки руху» та наказу № 39 від 30.03.2015 року «Про проведення чергового навчання та перевірки знань працівників з питань охорони праці, пожежної безпеки та безпеки руху» на протязі квітня-травня комісією управління було проведено навчання та екзамени працівників управління з питань охорони праці, пожежної безпеки та безпеки руху.

Комісією по перевірці знань по охороні праці проведено перевірку знань з 05 квітня по 04 травня 2016 року. Навчання проводились згідно затверджених тем, що зафіксовано у журналі переліку занять по охороні праці по кожному підрозділу. По підсумках іспитів складено протоколи засідань комісії по перевірці знань з питань охорони праці, всього навчання пройшли 89 працівників управління.

Комісія перевірила у працівників знання вимог системи управління охорони праці в системі Держводагентства України, законодавчих нормативних актів з охорони праці, законодавства про працю, організацію безпечної  роботи з  охорони праці згідно вимог ДБНА.3.2.-2-2009 «Охорона праці і промислова безпека у будівництві», Правил безпечної експлуатації насосних станцій водогосподарських систем НПАОП 01.41.-1.11.-10, Правил безпечної експлуатації каналів, трубопроводів інших гідротехнічних споруд у водогосподарських системах меліорації ДНАОП 2.2.00-1-12-00, Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів НПАОП 0.00-1.01-07, знання безпечної експлуатації газового господарства, електробезпеки, гігієни праці і виробничої санітарії, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху, ліквідація наслідків техногенних аварій і катастроф, надання першої допомоги потерпілим.

Також в.о. провідного інженера по охороні праці Рошко І.Ф. та комісією управління протягом квітня проведено перевірку стану охорони праці і промислової санітарії, протипожежної безпеки і техніки безпеки у відділах та підрозділах управління, про що складені відповідні протоколи з вказаними недоліків, термінів їх усунення та пропозицій щодо покращення роботи.

Крім цього, проведено заходи щодо естетичного оформлення, благоустрою виробничих баз та насосних станцій, наведення санітарного порядку на робочих місцях, приведення до належного стану засобів пожежогасіння. В.о.провідного інженера по охороні праці Рошко І.Ф. проведено конкурс дитячого малюнку на тему: «Охорона праці очима дітей» в спеціалізованій ЗОШ № 4 м.Мукачева.

 

Мукачівське МУВГ

446 переглядів