Відбулася чергова зустріч робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту Українсько-Словацької Комісії по прикордонних водах

В період 10-12 травня 2016 року у межах виконання Угоди між Урядом України і Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах відбулась зустріч робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту Українсько-Словацької Комісії по прикордонних водах. Українську делегацію очолював головний інженер БУВР Тиси, керівник української робочої групи Олег Кисіль, словацьку – головний інженер Кошицького управління водного господарства, керівник словацької частини робочої групи Станіслав Добротка.

В ході зустрічі було проведено огляд і оцінку технічного стану водогосподарських споруд на прикордонних ділянках водотоків басейну річок Тиса, Латориця, Уж на українській та словацькій територіях. За підсумками проведеного огляду експерти Сторін констатували, що вищевказані водогосподарські споруди на даний час знаходяться у задовільному технічному стані, забезпечуючи надійний захист населення і територій обох країн від шкідливої дії вод.

Сторони інформували одна одну про виконання будівельних, реконструкційних, а також ремонтно-експлуатаційних заходів по об’єктам на прикордонних територіях за 2013-2015 роки та план робіт на 2016 рік.

Також керівники робочих груп та експерти Сторін обговорили стан паводкової ситуації, яка склалася на прикордонних територіях України та Словацької Республіки за період з травня 2013 по травень 2016 року.  Учасники зустрічі констатували, що під час виникнення паводкових ситуацій на прикордонних територіях обох країн, відповідно до затверджених Інструкцій співробітництва, здійснювався постійний обмін даними про гідрологічну та гідрометеорологічну ситуацію і вживались необхідні заходи по забезпеченню надійного протипаводкового захисту.

Українська Сторона інформувала Словацьку Сторону про стан реалізації  міжнародних проектів програми транскордонного співробітництва ЄС на прикордонній території спільного інтересу.

Сторони домовилися про пошук джерел фінансування щодо реалізації проектів, які представляють взаємний інтерес для Словацької та Української Сторін, зокрема, щодо протипаводкового захисту населення та територій, управління і моніторингу водних ресурсів.

Протокол за результатами зустрічі був підписаний керівниками робочих груп 12 травня 2016 року в Земплінській Шираві.

431 переглядів