Коментар до замітки в газеті “Експрес”

Коментар до замітки в газеті “Експрес”

В газеті “Експрес” №8 (3798) за 24-31 січня 2008 р. надрукована замітка Катерини Власюк ” Річки у нас брудні”. Нижче подаємо текст цієї замітки:

Річки у нас брудні

Які українські річки найбрудніші? Це вдалося з’ясувати під час дослідження, ініційованого об’єднанням “Громада рибалок України”.

“Отож, трійка лідерів така: Дністер, Бахмут і Сіверський Донець”, розповіла “Експресу” заступник голови правління цієї громадської організації Лариса Новицька. За її словами, причина такого стану – промислове забруднення і побутові стоки.

“У дослідженні ми застосовували радіоекологічні, гідробіологічні, та хімікоаналітичні методи, – сказала Лариса Новицька.- До речі, вперше в Україні водойми досліджували за рибогосподарськими нормативами, а вони, як відомо, суворіші, ніж звичайні санітарно-епідеміологічні стандарти”.

“Щодо найчистіших водойм України, – відзначила пані Новицька,- то серед них озеро Немирівна Вінниччині, річки Устя на Рівненщині, Вуж на Закарпатті та водосховище Дністровське на Хмельниччині”.

Мусимо зробити деякі уточнення, авторка замітки, напевно, мала на увазі річку Уж, а не Вуж, а якщо бути відвертим, то найбільш чистими є верхів’я Ужа (В. Березнянський район, Закарпаття), бо після населених пунктів: В. Березний, Перечин та Ужгород, річка чистішою ніяк не стала.

Відділ комплексного використання водних ресурсів

1 156 переглядів