У лютому 2008 року в рамках реалізації проекту “Покращення системи управління паводками -МОЗЕС” відбудеться семінар з впровадження Рамкових Директив Європейського Союзу щодо управління водними ресурсами і паводками за участі словацьких партнерів – Словацького гідрометеорологічного інституту і Словацького підприємства водного господарства. Метою семінару є ознайомлення з досвідом словацьких колег щодо виконання положень Рамкової Водної Директиви і Директиви оцінки і управління паводковими ризиками ЄС.

21 лютого 2008 року в рамках реалізації проекту “Покращення системи управління паводками -МОЗЕС” в конференц-залі Закарпатського облводгоспу відбудеться семінар з впровадження Рамкових Директив Європейського Союзу щодо управління водними ресурсами і паводками за участі словацьких партнерів – Словацького гідрометеорологічного інституту і Словацького підприємства водного господарства. Метою семінару є ознайомлення з досвідом словацьких колег щодо виконання положень Рамкової Водної Директиви і Директиви оцінки і управління паводковими ризиками ЄС.

Заплановані заходи в рамках реалізації проекту з транскордонного співробітництва в басейні р.Боржава і регіоні Берег

На початку наступного 2008 року Закарпатське обласне управління водного господарства в рамках реалізації проекту INTERREG IIIA/ТАСІС “Розробка українсько-угорських комплексних планів протипаводкового захисту, розвитку водного господарства та оновлення заплавних територій в регіоні Берег і басейні р.Боржава” планує провести ряд заходів відповідно до плану роботи проекту.

В кінці лютого 2008 року планується проведення семінару в с. Заріччя Іршавського району з метою інформування громадськості про діяльність проекту, зокрема техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва сухої акумулюючої ємності на р. Іршавка поблизу с. Загаття. На семінарі спеціалісти інституту-розробника “Украводпроект”. ознайомлять представників Іршавської райдержадміністрації, голів сільських рад Іршавського, Свалявського і Виноградівського районів, депутатів і жителів с. Заріччя з тими рішеннями та варіантами будівництва акумулюючої ємності, які передбачені в ТЕО. Запрошуються всі зацікавлені сторони.

14 березня 2008 року відбудеться семінар за результатами роботи Робочої групи проекту з екологічних досліджень. Партнер проекту – Екологічний центр “Тиса” ознайомить учасників семінару про проведену роботу та досягнуті результати. Запрошуються всі зацікавлені сторони.

В березні 2008 року аналогічний семінар планується провести в с.Варієво Берегівського району з метою ознайомлення населення Берегівського району результатами розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) реконструкції Берегівської осушної системи, які представлять спеціалісти проектного інституту “Львівдіпроводгосп”.

Запрошуються всі зацікавлені сторони.

620 переглядів