Семінар-тренінг з імплементації Водної Рамкової та Паводкової Директив ЄС

12-13 квітня представники БУВР Тиси взяли участь у семінарі-тренінгу з імплементації Водної Рамкової та Паводкової Директив ЄС, що відбувся в рамках проекту ЄС «Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища» (APENA) в с. Малехів Львівської області.

Це був семінар для водогосподарських організацій західного регіону – перший з чотирьох семінарів, запланованих для проведення в регіонах України з даної тематики. Участь в ньому взяли також працівники Держводагентства, Дністровсько-Прутського і Західно-Бузького БУВР, Волинського, Івано-Франківського, Рівненського, Тернопільського облводресурсів, викладачі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, закордонні і національні експерти проекту.

Учасники семінару отримали інформацію щодо проекту APENA (Олексій Ярошевич), положень водних директив ЄС з Угоди про асоціацію Україна-ЄС (Елеонора Барткова), пропозицій до змін Водного кодексу України (Михайло Хорєв), прогресу з реалізації урядових Планів імплементації ВРД та Паводкової Директиви (Сергій Вихрист), попередню оцінку ризику паводків – досвід країн ЄС (Елеонора Барткова) Визначення істотно змінених та штучних водних тіл  Попередня оцінка ризику паводків

Корисними стали завдання тренувальних сесій, що їх підготували експерти проекту: визначення меж районів річкових басейнів (Василь Гребінь); ідентифікація (виділення) та типологія поверхневих водних тіл (Олексій Ярошевич); визначення істотно змінених та штучних водних тіл (Оксана Коноваленко); попередня оцінка ризику паводків (Констянтин Тітов).

За повідомленням організаторів, всі презентаційні матеріали можна буде побачити на сайті проекту: www.env-approx.org/index.php/ua/

 

381 переглядів