Оперативна інформація про водогосподарську ситуацію на річках Закарпатської області за 4 грудня 2007 р.

Минулої доби по області пройшли опади: дощ, мокрий сніг 4 -26 мм, місцями 31 – 49 мм. На річках відмічаються підвищення рівнів води:

  • на Верхній Тисі – 10-60 см;
  • на решті річок на 0,5 – 1,50 м (на Тисі, ділянці Тячів-Вилок 1.6-1.7 м, в нижніх течіях р. Уж до 2,0 м);
  • в нижніх течіях Боржави підвищення склало 3,5 м.

    Максимальні рівні в верхів’ях і середніх течіях річок пройшли вночі 3 грудня без досягнення небезпечних рівнів, і станом на 8 00 4 грудня тут відбувається зниження рівнів води.

    За прогнозом ГМЦ протягом 4-5 грудня очікується:

  • формування максимального рівня в нижніх течіях Боржави та на Тисі-м. Хуст з підвищенням ще на 10-30 см; (початковий вихід води на заплаву)
  • на Тисі, ділянці Хуст-Вилок, продовження підвищення рівня ще на 1.0-1.5 м. (початковий вихід води на заплаву у міждамбовий простір)

    Протягом 4-5 грудня на Тисі і Латориці, в районі м.Чоп, очікується підвищення рівня води на 2,0-2,5 м, над значеннями рівнів станом на 8 00 4 грудня. (вихід води на заплаву у міждамбовий простір р.Латориця – можливе досягнення ІІ ступеню ППЗ)

    Загрози підтоплення населених пунктів немає.

    Насосні станції Латорицької осушної системи (№3 та 22) працюють по відкачці поверхневого стоку.

    Паводкова ситуація контрольована. Всі служби облводгоспу та підвідомчих управлінь експлуатації працюють у режимі підвищеної готовності відповідно до Положення про роботу в період паводків. Диспетчерська служба облводгоспу працює в режимі цілодобового подання інформації про розвиток гідрологічної ситуації на річках та системах області органам місцевого самоврядування, підрозділам МНС України, відповідно до Регламентів співробітництва прикордонним державам.

    Проводиться постійний контроль за потенційно-небезпечними об’єктами та місцями інтенсивної берегової ерозії.

    Водосховища осушної системи “Чорний Мочар” працюють відповідно до Порядку експлуатації в період пропуску паводку, проводиться акумуляція та пропуск паводкового стоку, рівні не перевищують НПГ, в каналах підтримуються відповідні безпечні рівні води.

    Надзвичайних та небезпечних ситуацій на гідротехнічних спорудах, не відбувалось. Гідрохімічний склад вод – в межах норми.

    313 переглядів