20-21 листопада у м. Кошіце відбулася позапланова зустріч Робочої групи по гідрометеорології, в рамках співробітництва на прикордонних водах.

20-21 листопада у м. Кошіце відбулася позапланова зустріч Робочої групи по гідрометеорології, в рамках співробітництва на прикордонних водах. На зустрічі були присутні представники Українського гідрометеорологічного центру, Закарпатського ЦГМ, Закарпатського облводгоспу, Словацького гідрометеорологічного інституту (м. Братіслава та м. Кошіце).

Словацькі колеги продемонстрували українській стороні працюючий комплекс прогнозування паводків, який базується на гідрологічному модулі МІКЕ11, також було продемонстровано роботу радару для вимірювання кількості опадів, та показано презентацію Закарпатського ЦГМ про сучасний стан прогнозування паводків в басейнах річок Уж і Латориця.

На цій зустрічі спільно з словацькими колегами обговорювалися питання щодо подальшої розробки гідродинамічної моделі прогнозування рівнів води МІКЕ11, та отримання від Закарпатського Гідрометцентру щоденних даних прогнозів по рівням води в замикаючих створах Латориця – Чоп та Уж – Ужгород для їхнього інтегрування в словацьку систему та отримання повної моделі всього басейну р. Бодрог.

Українською стороною було піднято питання отримання радарних знімків від радару розташованого поблизу м. Кошіце, який захоплює територію майже до м. Тячів, що дасть змогу оцінювати інтенсивність опадів над майже всією територією області.

Сторони домовились про подальшу співпрацю в області розвитку прогностичних систем на спільних басейнах.

294 переглядів