На Мукачівщині розпочали реєструвати водні об’єкти

Водні об’єкти Мукачівщини – внесуть до реєстру водойм з оновленими даними, як про саму водойму, так і про форму власності та призначення.

З цією метою створено міжвідомчу робочу групу, яка сьогодні, 05 квітня, провела своє перше виїзне засідання.

До складу робочої групи, яку очолює перший заступник голови Мукачівської РДА Андрій Дананич, увійшли: заступник начальника Мукачівського МУВГ Василь Плева, головний гідролог МУВГ Юрій Суханій, начальник відділу землеупорядкування і охорони земель Управління Держгеокадастру Олександр Карнаков, головний державний податковий ревізор – інспектор відділу охорони податкової роботи Мукачівської ОДПІ Юрій Кіс, начальник управління – головний державний інспектор ветеринарної медицини в Мукачівському районі Василь Туряниця, начальник управління Агропромислового розвитку Мукачівської РДА Ілля Йовбак, начальник управління економічного розвитку і торгівлі Мукачівської РДА Ігор Яворський.

Комісійно обстежено та взято на облік водойми населених пунктів Макарьово, Залужжя, Ромочевиця, Пістрялово, інформує Мукачівська РДА.

Всі водойми є штучними. Більшість з них створювалася ще за радянських часів з метою акумулювання води для зрошення сільськогосподарських угідь, або як протипожежні резервуари поблизу колгоспних господарств. Наразі колишні колгоспні об’єкти стали приватними, а водойми – в оренді місцевих фермерів.

Своє призначення зберегли озера колишнього Закарпатського рибкомбінату, створеного ще в 1962 році. Так, зокрема, озеро у селі Пістрялово, загальною площею 156 гектарів, задіяне як частина рибного господарства.

Підсумовуючи перший виїзд робочої групи, Андрій Данканич зазначив:

“Завдання міжвідомчої комісії – створити повний та оновлений реєстр водних об’єктів Мукачівщини. Сумісно кожна зі служб перевіряє свої параметри використання водойм, відповідність до чинного законодавства підстав для експлуатації, оренди та інше. Всі природні багатства, як створені людиною, так і природою, повинні бути обліковані та приносити користь громадам району”.

Джерело інформації: ГОЛОС КАРПАТ

351 переглядів