Продовжується впровадження інформаційних технологій в управління водним господарством

Створення автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС-“Тиса” у басейні р.Тиса є прикладом впровадження інформаційних технологій в галузі управління водним господарством. Основа цієї система була закладена у 2000 році. Нові умови діяльності, нові темпи водогосподарського будівництва, виконання Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиси у Закарпатській області на 2006-2015 роки ставлять нові задачі і вимагають нових підходів до їх розв’язання. Тому питання реконструкції автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС-“Тиса” шляхом впровадження геоінформаційної системи FRAM гідротехнічних споруд та поверхневих вод Закарпатської області з метою створення геоінформаційного банку водогосподарсько-екологічної інформації стало дуже актуальним для функціонування водогосподарських організацій Закарпатського облводгоспу..

Освоєнню роботи з программою-оболонкою ГІАС АІВС-“Тиса” були присвячені навчальні курси, які були організовані відділом ГІС, моделювання і інформаційного забезпечення у м.Ужгород 28-30 листопада 2007 року. У навчанні взяли участь спеціалісти п’яти міжрайонних управлінь водного господарства області і профільних відділів облводгоспу. Навчання роботі з програмними продуктами було практичним, проводилося з вирішенням різних конкретних завдань за допомогою комп’ютерів, якими були забезпечені групи учасників з 3-4 спеціалістів.

На завершення були роздані тестові запитання, які більшість учасників успішно вирішила.

Цей перший етап навчання був організований в рамках реалізації проекту INTERREGIIIB CADSES/TACIS “Покращення системи управління паводками “.

Через специфіку роботи з програмами класу ГІС потрібен час і досвід на їх засвоєння, тому ці курси матиму продовження в інші строки.

610 переглядів