Впорядковуються природні водні джерела Закарпаття

Вода – це життя. Життя без води неможливо. Людина віками старається зберігати і охороняти водні джерела з однієї сторони, а з іншого боку своєю діяльністю, в тому числі виробничою, забруднює їх.

Всяке водне джерело пов’язане з середовищем, що його оточує і яке на нього безпосередньо впливає.

На жаль забруднення води у світі зараз вважається глобальною проблемою. Одне впорядковане джерельце уже є певним надбанням у збереженні її чистоти. Адже дослідження науковців стверджують, що через брудну воду одна третина людства страждає від постійних хвороб або слабкості; ще одній третій частині загрожують скинуті у воду хімікати, наслідки тривалої дії котрих досі невідомі.

Держводгосп України листом № 3862/11-07 від 22.10.07р. та наказом від 09.08.2007 № 154 звернув особливу увагу на відновлення і впорядкування природних водних джерел.

Всі міжрайонні управління водного господарства долучилися до цієї роботи. До прикладу, працівники Ужгородського МУВГ очистили від засмічення, замулення та похилих дерев, а також обладнали інформаційними знаками з висвітленням питань водного законодавства джерельце – безіменний потічок, що впадає в р. Тур’я біля с. Раково, Перечинського району, Виноградівським МУВГ було влаштовано та освячено джерело при в’їзді у м. Виноградів, також встановлено інформаційний знак та обладнане місце відпочинку. Берегівчани впорядкували джерельце “Кадуб” у с.Кам’янське Іршавського району. Відповідно відновили довкілля біля одного водного джерела і мукачівські водники.

Додаємо тут фотографії зазначених природних джерел.

Сподіваємося, в майбутньому кожному подорожуючому чи туристу буде приємно зупинитися тут і напитися чистої джерельної води.

614 переглядів