На Закарпатті була проведена нарада-семінар керівників проектних організацій Держводгоспу України

З метою поліпшення якості розробки проектної документації, обміну досвідом щодо вирішення поточних виробничих питань, впровадження новітніх технологій у проектування, визначення напрямків подальшої діяльності проектних організацій, що належать до сфери управління Держводгоспу, та відповідно до плану проведення тематичних короткотермінових семінарів для працівників водогосподарських організацій на 2007 рік, за наказом Держводгоспу України, в м.Ужгороді на базі Закарпатського Облводгоспу 23-24 жовтня відбулася нарада-семінар керівників проектних організацій Держводгоспу України

В нараді-семінарі прийняли участь перший заступник Голови Держводгоспу Шевелєв Олександр Іванович, інші керівники Держводгоспу, керівники та головні бухгалтери проектних інститутів Держводгоспу України.

Тема наради-семінару – “Завдання проектних організацій щодо забезпечення водогосподарсько-меліоративних об’єктів якісною проектно-кошторисною документацією”.

З аналізом господарської діяльності проектних інститутів за підсумками роботи дев’яти місяців 2007 року та завданнями щодо забезпечення проектною документацією об’єктів будівництва водогосподарсько-меліоративного комплексу в 2007-2008 роках виступив перший заступник Голови Держводгоспу Шевелєв Олександр Іванович. З привітанням учасників наради виступив начальник Закарпатського облводгоспу Чіпак Володимир Петрович, та продемонстрував презентацію: “Завдання служби експлуатації водогосподарських об’єктів. Інтегроване управління водними ресурсами в Закарпатській області.”

На нараді виступили цілий ряд керівників Держводгоспу України та керівників проектних організацій.

Цікавими були виступи керівників, які поділилися досвідом про застосування нових програм та технологій в проектуванні, в залученні кола замовників, у вирішенні екологічних питань, в організації виконання вишукувальних робіт, у проведенні авторського нагляду за будівництвом, а також шляхи вирішення фінансово-господарських питань та поліпшення якості розробки проектно-кошторисної документації

Нарада завершилась ознайомленням учасниками наради-семінару з будівництвом об’єктів протипаводкового захисту Закарпатської області. Пояснення давали спеціалісти ДП “ОДБВО” Закарпатської області

Учасники наради відвідали водогосподарський об’єкт по захисту с. Сімер, Перечинського району від затоплення, побудований та прийнятий в експлуатацію державною комісією в 2007 р.

Побували керівники проектних інститутів на головних насосних станціях польдерних систем області в с. Соловка та с. Червоне Ужгородського району. Спеціалісти Закарпатського облводгоспу та Ужгородського МУВГ надали інформацію та відповіли на численні питання по роботі насосних станцій під час проходження паводків на системах.

Учасникам наради був продемонстрований будівельний водогосподарський комплекс Закарпаття на базі передової ВАТ “Хустської ПМК-240”. Голова правління, заслужений будівельник України Попадинець Василь Іванович надав інформацію про роботу колективу, відповів на питання та вручив учасникам наради брошуру про 30-річну діяльність ПМК-240.

Також учасники наради в рамках культурної програми побували в замку “Паланок” в м. Мукачево.

Начальник відділу комплексного проектування

Закарпатського облводгоспу О.І.Сорока

304 переглядів