26-27 Вересня 2007 року в м. Будапешт відбулася чергова 4-та робоча зустріч експертів робочої групи по ГІС Міжнародної комісії з питань захисту річки Дунай (ICPDR).

26-27 Вересня 2007 року в м. Будапешт відбулася чергова 4-та робоча зустріч експертів робочої групи по ГІС Міжнародної комісії з питань захисту річки Дунай (ICPDR). Від України участь у роботі групи взяв експерт Спеціальної групи з ГІС та інформаційного менеджменту ICPDR, головний спеціаліст Закарпатського облводгоспу Віктор Дуркот.

Основні питання, які піднімалися на зустрічі:

1. Продовження наповнення даними ГІС системи;

2. Визначення та заповнення списку користувачів ГІС системи, адміністрування доступу до даних, а також визначення привілегій користувачів, які ввійдуть в систему.

3. Розобка внутрішнього нормативного документу пов’язаного з розповсюдженням та доступністю даних “Data policy for the DRB GIS”

4. Розробка робочого плану та технічного завдання для подальшого розвитку ГІС DRB GIS.

Дана система (DRB GIS) розроблена за сучасними стандартами містить всю інформацію передбачену Водною Рамковою директивою, і була розроблена як інструмент для прийняття рішень, забезпечення картографічним матеріалом на основі інформації, яка занесена в цю систему країнами-членами ICPDR, та інформаційної підтримки експертів робочих груп ICPDR та громадськості.

Також Група обговорила та узгодила подальші кроки в напрямку розробки геоінформаційної системи басейну р. Дунай.

304 переглядів