Комісійне обстеження каналу Верке

На виконання звернення мешканців с.Боржава, щодо недопущення підтоплення присадибних ділянок, які межують зі староріччям р.Боржава, спеціалістами Берегівського міжрайонного управління водного господарства спільно з представниками Берегівської територіальної громади та Боржавського старостинського округу було проведено обстеження стану каналу Верке в межах Берегівської ТГ.

В ході обстеження виявлено, що рівень води у староріччі р.Боржава залежить від рівня води в каналі Верке, що в свою чергу призводить до підтоплення земельних ділянок розташованих навколо староріччя. Канал Верке на ділянці від м.Берегово до шлюза в с.Боржава довжиною понад 11 км замулений до 50% та покритий суцільною трав’яною рослинністю, що призвело до значної втрати напору по довжині, різкого зниження пропускної спроможності каналу, що не дозволяє подання належної кількості води в розчищену ділянку каналу.

Після проведення обстеження комісія прийшла до висновку щодо можливості підняття рівня води в нижній частині шлюза-регулятора на 25 см від існуючого, при цьому проводити щоденне спостереження рівнів води в староріччі р.Боржава та каналу Верке для вжиття відповідних заходів щодо регулювання подачі води.

 

Берегівське МУВГ

190 переглядів